Arkiverad Sida.
LPL C7452

(Produkten har utgått ur vårt sortiment och går ej att beställa.)

Färgförstoringsapparat avsedd för Proffs eller institutioner som använder negativ eller positiv upp till 4x5". PRO 7452 är en uppgraderad och moderniserad version av 7451. De skillnader som är direkt uppenbara är en högre pelare (135 cm), större platta (60x80), bättre kylning, 250W Halogenlampa och ett större avstånd mellan optiken och pelaren (36 cm.). Tack vare detta kan man nu, även med en Saunders avmaskningsram, göra 50x60-kopior "rakt av" utan att väggmontera apparaten.

Konstruktion.
LPL Pro 7452 , har en mycket stabil konstruktion. Pelaren har måtten 90x110x1350 mm och är tillverkad i "flygplans"-aluminium. Pelarfästet är förankrad i bottenplattan med fyra kraftiga M8-bultar. Plattan är förstärkt med en U-balk av stål på undersidan för extra stabilitet och har måtten 600x800x25 mm med fem stötupptagande gummifötter, (en i vardera hörn och en längst fram i mitten).


Kylsystem.

Kylningen fungerar som så att luften sugs in vid sidan av fläkt/lampmodulen, genom en ljussluss, därefter passerar luften lampan underifrån och passerar ut via lamphusets kylflänsar på ovansidan av fläkt/lamp-modulen.

Lamp-modulen
Utrustad med en 250W 24V halogenlampa och har ett inbyggt UV/IR-filter.Diffussionsboxen är invändigt klädd med högreflekterande material och i botten en invändigt konvex opalskiva som sprider ljuset extremt jämn över hela ytan.

Diffusionsbox

Diffusionsboxen är av en typ som kallas "LPL-diff", en konstruktion som ger klart bättre ljusutbyte, extremt jämnt ljus och högre kontrast än en traditionell diffusionsbox. LPL-diff-boxen som medföljer är för 4x5", som tillbehör finns även en box med kondensor för småbild.

Moduler
Apparaten är givetvis moduluppbyggd och den levereras med filtermodul för färg. Till LPL PRO 7452 finns även en modul för svart/vitt och en uppgraderad modul med LPL:s VCCE-system (Variable Contrast Constant Exposure) som är för att kopiera på svartvitt variabelt papper. VCCE-modulen har dikroitiska filter som är kopplade så att man får en steglös inställning av kontrasten, samt dubbla kanaler, en för Kodak-systemet och en för Ilford/Varycon. VCCE-modulen har också vitljusomkopplare med LPL:s MemoryLock (TM). Finessen med VCCE-systemet är att exponeringstiden är i det närmaste konstant trots att man ändrar filtreringen. Svart/vit modulen är en så kallad "blind-modul", utan rattar eller filter, avsedd för ren svart/vitt kopiering. Färgmodulen som medföljer kan användas för Färgpapper, svartvitt graderat papper och svartvitt variabelt papper. Modulen är försedd med dikroitiska filter som är graderade: Cyan 0-200, Yellow 0-200 och Magenta 0-170. Filtreringen ställs in med tre rejäla rattar på apparathuvudets högra sida. Färgmodulen har även vitljusomkopplare med LPL:s MemoryLock(TM), samt ett vred för dämpning av ljuset med två steg, vilket är mycket behändigt när man gör små kopior.


Negativilägg
Negativiläggen, som finns för format från småbild och monterat småbildsdia till glasat eller glaslöst 4x5", kan sättas i från sidan eller rakt framifrån och är vridbara ett antal grader t.ex. för justering av horisontallinjen. Negativilägget som medföljer är ett glaslöst 4x5". Bottenplattan för negativilägg, som medföljer är utan linjaler. Som tillbehör finns det en bottenplatta för negativilägg med linjaler som är speciellt användbar när man använder det glasade 4x5"-ilägget eller gör delförstoringar med glaslöst ilägg, för att slippa ströljus.

Fokusering

Fokusering kan ske från både höger och vänster sida, på högra sidan finns även finfokuseringsratt med utväxling 1:5. På utväxlingsratten kan en finfokuseringsförlängare (L3684-21) monteras, vilket underlättar fokuseringen vid stora förstoringar.

Höjdjustering

Förstoringsapparatens huvud är fjäderbalanserat och kullagrat, vilket gör att huvudet kan höjas eller sänkas "med bara ett finger". För fininställning av förstoringsgraden finns på högra sidan en stor, rejäl ratt. På vänster sida finns ratten för höjdlåsningen.

Optikmontering
Förstoringsoptiken monteras i LPL standard optikplatta, som finns för 39, 42, 50 och 53mm:s gänga. Förstoringsoptik tillkommer.

Övrigt:
Svensktillverkad transformator till förstoringsapparaten ingår.


Ljussystem LPL Diffusionsljus
Ljuskälla 24v 250W halogen
Kylsystem Fläkt
Optikfattning 39-53 mm
Optikplatta Ja, standard LPL
Max negativformat 4x5"
Avstånd från optik till pelare 36 cm
Maxkopia (på plattan) 50x60cm. (Begränsat av pelarens höjd, vid väggmontering och med normal takhöjd görs 70x100cm eller större.)
Finfokusering Ingår, utväxling 1:5
Pelarhöjd 135 cm
Bottenplatta 80x60 cm
Vikt 30 kg

©2016-2020 PHOTAX P. Arvidsson Foto AB